-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:13805 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر مسلماني در قطب شمال يا جنوب كه 6 ماه شب و 6 ماه روز است، حضور يابد چگونه بايد متوجه اوقات نماز و سحري و افطاري در ماه مبارك شود؟ نمازها و روزه هايش را چگونه بگيرد؟



در مناطق قطبي كه شبهاو روزهاي طولاني دارد و گاهي تا شش ماه خورشيد در آسمان هست و غروب نميكند، در هر بيست و چهار ساعت يك مرتبه دور افق (البته مطابق حس ما) گردش مينمايد.

در اين گونه مناطق، حركت خورشيد به دور افق هميشه يكنواخت نيست، يعني در همان بيست و چهار ساعت كه يك مرتبه دور افق ميگردد، گاهي اوج ميگيرد و بالا ميآيد و گاهي پايين ميآيد و در حضيض واقع ميشود و به اين ترتيب گاهي هوا روشنتر و گاهي كمنورتر خواهد بود.

اين وضع در هر شبانه روز تكرار ميگردد و اگر عكسهايي را كه از حركت آفتاب به دور افق از آن نقاط برداشتهاند ملاحظه كنيد، اين موضوع را به خوبي مشاهده خواهيد فرمود.

ساكنان مناطق قطبي هنگامي كه آفتاب در آسمان بالا ميآيد، آن را »روز« ميخوانند و به كار و زندگي مشغول ميشوند{P - منظور از مناطق قطبي، نقاطي است كه بالاتر از مدار 67 درجه واقع شده است، قسمتي از اين نقاط مسكوني و قسمتي غير قابل سكونت ميباشد. P}

و هنگامي كه آفتاب پايين ميآيد و خورشيد به افق نزديك و كم نور ميشود، »شب« ميگويند و استراحت مينمايند.

بايد توجه داشت هنگامي كه آفتاب در افق آنجا پايين ميآيد، در مناطق معتدلهاي كه روي همان نصفالنهار قرار دارند، »شب حقيقي« وجود دارد.

روي اين حساب، تشخيص شب و روز در آنجا آسان ميشود، اگر شاخصي را روي زمين نصب كنيم، هنگامي كه سايه آن به حداقل رسيد، »ظهر« و هنگامي كه به حداكثر رسيد »نيمه شب« خواهد بود و به اين ترتيب مشكل به دست آوردن ظهر و نيمه شب حل ميگردد.

حال اگر مقدار شب و روز مناطق معتدله را در آن موقع از سال بدانيم، مثلاً بدانيم در اول تابستان روزها به طور متوسط چهارده ساعت و شبها ده ساعت است، تكليف نمازهاي پنجگانه و روزه كاملاً روشن خواهد گرديد. (دقت كنيد)

بنابراين، تكليف نماز و روزه در روزهاي طولاني روشن گرديد. اما اوقاتي كه شبهاي طولاني وجود دارد بايد توجه داشت كه هوا در بيست و چهار ساعت يكنواخت نيست، گاهي تاريك و گاهي تقريباً روشن است؛ زيرا گاهي خورشيد به افق نزديك ميگردد و هوايي مانند بينالطلوعين يا كمي تاريكتر پيدا ميكند و گاهي خورشيد دور ميشود و هوا تاريك ميگردد.

{P - علت علمي اين تغيير اوضاع در شبها يا روزهاي طولاني قطبي اين است كه »محور« زمين بر »مدار« آن عمود نيست و تقريباً بيست و سه درجه تمايل دارد. P}

در اين شبها، از وضع حركت ستارگان و فاصله آنها با افق و همچنين از وضع تاريكي و روشني هوا، »نيمه شب« و »ظهر« را ميتوان تشخيص داد و با در نظر گرفتن مقدار متوسط شب و روز مناطق معتدله، وظايف شرعي را به جا آورد.

{P - پاسخ به پرسشهاي مذهبي، تأليف آيت الله مكارم و آيت الله سبحاني. P}



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.